Chat uygulamalarına olan ilgi harcamalara da yansıdı!

İnternet kullanımı çok geniş bir yelpaze altında tercih edilse de, içinde bulunduğumuz yıl ne olursa olsun, teknoloji ne getirirse getirsin vazgeçilmez olanlar arasında her daim “chat” araçları ilk sıralarda yer alıyor. Bu yıllar önce de böyleydi, 2019’da da böyle..

2019 yılında paylaşılan verilere baktığımız da en çok indirilen uygulamaların başında Facebook, Whatsapp, Tiktok, Snapchat gibi sosyalleşme araçlarının ilk 10’da yer aldığını görüyoruz. Blog yazımızda bizim ele alacağımız veri ise tabi ki Türkiye için olanlar olacak. En çok indirilen uygulamaları bir kenara bıraktığımız da, en çok para harcanan uygulamalar da ki sohbet’e, arkadaş edinmeye, sevgili bulmaya yönelik eğilimimizin yıllar içerisinde hiç değişmediğini görebiliyoruz. Zira Türkiye’de en çok para harcanan uygulamaların başında mobil sohbet uygulamaları yer alıyor.

EN ÇOK PARA MOBİL SOHBET UYGULAMALARINA GİTTİ

Görüntülü sohbet olanağı sağlayan Azar en çok para harcanan uygulamalar listesinde ilk sırada yer alırken, 2. sırada ki eğilim de değişmiyor ve o da arkadaşlık uygulaması olan Tinder oluyor. İlk 10 içerisinde bu iki uygulama dışında 5 farklı görüntülü/sesli veya yazılı sohbet uygulaması yer aldığının da altını çizelim.

Türk internet kullanıcıları geçmişte de çeşitli arkadaşlık sitelerine “gold” adı altında ayrıcalıklı üyelik sahibi olabilmek için ya da chat odaları içerisinde üstün olabilmek adına yetki sahibi olmak için para harcardı.. Teknolojinin bizi getirdiği nokta itibari ile revaçta olan mobil uygulamalar olduğundan para akışı oraya doğru kaydı.

Sonuç olarak baktığımızda platformlar değişti ama sohbet etmeye olan ihtiyaç değişmedi.