Mahalle sohbetlerine nostaljik yaklaşım

Bilgisayarlar aracılığı ile Sohbetleri alternatif kılan sebepler mesafeler mi yoksa insanların rahatlığa alışması mı? Bu satır yıllardır süre gelmiş bir sorunun cevap bulamamış halidir. Uzun süredir mahalli sohbetler, komşuluk ilişkileri ve belkide akrabalıklar rafa kaldırıldı, yerine internet üzerinden sosyal sohbet ağ siteleri, ve chat platformları geldi.

İkili ilişkilerde günümüzde insanların birbirleri ile olan ilişkileri tad vermez hale geldi. Çünkü teknoloji bizlere öyle bir hayat şekli aldırdı ki eski düzenimizden eser bırakmadı. Eskiden kapı önü sohbetleri, komşuların evlerinde veya bahçelerinde oturup saatlerce muhabbet etmeler, çekirdek çıtlatıp beraberinde çay yudumlamalar kalmadı.

Sohbet Kuramına Nostaljik Yaklaşım

Bahsettiğimiz nostaljik yılların dönemi kapandı. Artık insanlar tanışma aracı olarak internette gezinmeyi tercih ediyor. Özellikle Facebook, Instagram, WhatsApp gibi büyük chat ağları başta olmak üzere, tüm arkadaşlık siteleri insanların odak noktası halini almış durumda. Bunlarla zaman geçiriyor ve neredeyse günlük hayatımızın tamamında yaptığımız tüm aktivite ve işlevleri paylaşıyoruz.

Bu tarz sohbetlerin yanı sıra unutmayarak söylemek istediğimiz web sohbet uyumlu, mobil chat tekniği ile şekillendirilmiş sitelerimizde ön planda internetin en eski fenomen siteleridir. Özellikle bir dönemler Mirc sistemi üzerinde yapılan sohbetleri kim unutabilir ki? İşte artık insanların iletişim kurmada çözüm odak noktası internet ve teknoloji denilebilir.

Bir önceki yazımız olan Whatsapp için radikal karar başlıklı makalemizde whatsapp ve whatsapp uygulaması hakkında bilgiler verilmektedir.