TikTok yeni sohbet uygulaması Flipchat tanıttı

TikTok, video sohbet alt yapılı Snapchat’e benzer özellikte yeni bir chat uygulaması tasarımını gerçekleştirdi. Alt yapısında mesajlaşma (iletişim kurma) ve kamera özelliği ile chat yapabilme tekniği barındırıyor.

Ana şirketi ByteDance olan TikTok, son dönemlerde yeni uygulama ile kullanıcılarının dikkatini çekmeye çalışıyor. Sohbet uygulamasına Flipchat adını veren şirket, WeChat ve benzeri sohbet uygulamaları için rakip site olacağını bildirdi.

Flipchat Uygulaması Mobil Marketlerde Yerini Aldı!

Telefon uygulamalarının lideri konumunda olan TikTok uzun süredir Apple ve Android uygulamalarında zirveyi elinde tutmayı başardı. Yaptığı yeni uygulama hamlesi ile chat sohbet iletişim ağına ilk adımını atmayı başardı. Flipchat mesajlaşma özelliği ile birlikte bazı özel ilgi alanlarına dayalı içerik forumlarınıda alt yapısında barındırıyor.

Web sohbet sistemi dahil olmak üzere, Android, İOS gibi yazılımlarda rahatlıkla kullanılabilen uygulama mobil indirme mağazalarında yayınlanmış durumda. Bu sistem her ne kadar yeni yazılım olsa bile  WeChat gibi bir uygulamaya rakip olabilmesi için bazı ek özelliklerinde eklenmesi gerekmektedir. Çünkü WeChat kullanıcısı anlık mesajlaşma yanı sıra, oto kiralama, yemek siparişi verme ve bir çok ödeme sistemleride rahatlıkla bu platform üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Flipchat kurucuları ise uygulamanın şuan için genel anlamda topluluk ortamında grup sohbetleri yapabilme ve bazı forumlarda gezinebilmeleri açısından üye kullanıcılarının başlangıç yapabileceğini belirtiyor. Özellikle ilgi alanı ortak olan kullanıcıları bir araya getirebilecekleri bir sistem kurmayı hedeflediklerini ve ilk etapta bu şekilde talep görebileceğini ilerleyen günlerde yeni güncellemelerle farklı eklentiler yapılacağını söyledi.

Bir önceki yazımız olan Mahalle sohbetlerine nostaljik yaklaşım başlıklı makalemizde web sohbetler hakkında bilgiler verilmektedir.